Mantra - zvočna vibracija

MANTRA - zvočna vibracija

Jogijsko gledano je mantra zvočna vibracija, ki dobro deluje na fizično in mentalno telo. Mantre vzpodbujajo pozitivne emocije in človeka pozitivizirajo. S pomočjo manter sebe motiviramo, da pridemo iz neresnice v resnico, iz smrti v nesmrtnost. S tem spreminjamo mentalne in fizične vzorce, začnemo drugače gledati na življenje in drugače razmišljamo.

Vsi imamo izkušnje z zvokom. Neka beseda nas pomiri, druga nas vznemiri. Isto se dogaja s poslušanjem glasbe.

Posledica uporabe manter je povečana volja do življenja, lažje premagovanje ovir, poveča se zavedanje, stik z intuicijo in s tem povečamo svojo stabilnost in samozavest. Izginejo občutki manjvrednosti, izgubljenosti. Mantra se spontano manifestira in postane integralni del uma.

Ponavljanje mantre čisti telo, živce (nadije) in um.

Samospoznanje dosežemo s pomočjo tihega ali glasnega ponavljanja svetih zlogov, besed ali stavkov, ki jih imenujemo mantre. Najsvetejša jogijska mantra je zlog OM.

Mantra OM je mantra ajna čakre. Joga pravi: ko še ni nič obstajalo, je bil OM. Iz OM-a se je razvilo vse živo in neživo. 

OM je sestavljen iz treh glasov:


A - zavedno stanje 
U - podzavestno
M - nezavedno stanje uma

Ko pojemo OM je diagram črka - čas tak: A je časovno najkrajši, U je daljši, M je najdaljši.

 

- Zadnje objave -

MIOFASCIALNA-ČUJEČNOSTNA JOGA
Kdo? Tisti, ki želijo raziskovati sami sebe, svoje fascije, prepoznavati in znati uporabiti svoj energijski potencial, se naučiti s prijazno pozornostjo vzpostavljati in ohranjati stik s svojim telesom, s svojim notranjim mirom, intuicijo in se naučili obstajati tukaj in zdaj tudi sredi viharjev življenja. 

Kaj? S pomočjo jogijskih tehnik, zavestnega pregleda telesa, meditativnega raztezanja, sedenje, hoje ter povezovanjem psiholoških ter telesnih procesov se naučiti prepoznavati prekinjene povezave med fizičnim in čustvenim telesom in se pomaknili onkraj notranjih konfliktov, v lahkotnost svoje prave narave.  

Zakaj? S ciljem naučiti se zavestno, čuječe izvajanje telesnih položajev in zavestno izvajanje tehnik dihanja, čiščenja telesa in uma s pomočjo čistilnih tehnik, zavestno sproščanje telesa, uma in duha s pomočjo joga nidre in meditacije - za lažje upravljanje s svojim življenjem in energijami ter bolj srečno, zdravo, sproščeno in kvalitetno življenje. 

Trajanje: 4 mesece (možna vključitev tudi med letom)

Kje in kdaj? Zasebni vrtec Metulj, Podutiška 78.  ZAČNEMO: SREDA,  21.9.2022

- Družabno -