Mantra - zvočna vibracija

MANTRA - zvočna vibracija

Jogijsko gledano je mantra zvočna vibracija, ki dobro deluje na fizično in mentalno telo. Mantre vzpodbujajo pozitivne emocije in človeka pozitivizirajo. S pomočjo manter sebe motiviramo, da pridemo iz neresnice v resnico, iz smrti v nesmrtnost. S tem spreminjamo mentalne in fizične vzorce, začnemo drugače gledati na življenje in drugače razmišljamo.

Vsi imamo izkušnje z zvokom. Neka beseda nas pomiri, druga nas vznemiri. Isto se dogaja s poslušanjem glasbe.

Posledica uporabe manter je povečana volja do življenja, lažje premagovanje ovir, poveča se zavedanje, stik z intuicijo in s tem povečamo svojo stabilnost in samozavest. Izginejo občutki manjvrednosti, izgubljenosti. Mantra se spontano manifestira in postane integralni del uma.

Ponavljanje mantre čisti telo, živce (nadije) in um.

Samospoznanje dosežemo s pomočjo tihega ali glasnega ponavljanja svetih zlogov, besed ali stavkov, ki jih imenujemo mantre. Najsvetejša jogijska mantra je zlog OM.

Mantra OM je mantra ajna čakre. Joga pravi: ko še ni nič obstajalo, je bil OM. Iz OM-a se je razvilo vse živo in neživo. 

OM je sestavljen iz treh glasov:


A - zavedno stanje 
U - podzavestno
M - nezavedno stanje uma

Ko pojemo OM je diagram črka - čas tak: A je časovno najkrajši, U je daljši, M je najdaljši.

 

- Zadnje objave -

ODPRT VPIS V ANTISTRES JOGO
Vabljeni v 16-tedenski program ANTISTRES JOGE, kjer boste ob moji podpori in podporo celotne skupine raziskovali sami sebe,svoje telo, prepoznavali in znali uporabiti svoj energijski potencial, se naučili s prijazno pozornostjo vzpostavljati in ohranjati stik s svojim telesom, s svojim notranjim mirom, intuicijo in se naučili obstajati tukaj in zdaj tudi sredi viharjev življenja.
S pomočjo jogijskih tehnik in povezovanjem psiholoških ter telesnih procesov se boste naučili prepoznavati prekinjene povezave med fizičnim in čustvenim telesom in se pomaknili onkraj notranjih konfliktov, v lahkotnost svoje prave narave.
Vadba poteka v manjši skupini, zato si svoje mesto rezervirajte čim prej  (mail: bjekos@gmail.com ali mobi: 031840663)

Antistres joga: Vrtec METULJ v Kosezah Podutiška 76,
                          začnemo v torek, 14.9.2021 od 19.30 do 21.00 ure.


V skupino se lahko priključite tudi med letom, če je prosto mesto.

 

- Družabno -