O čakrah

PROGRAM ZA PREBUJANJE CHAKER

 
Program za prebujanje chaker je sestavljen tako, da z vajami delujemo na posamezne chakre (hkrati delujemo na žleze z notranjim izločanjem - slika desno), po vrstnem redu od mooladhare (korenske) do ajne (tretje oko)chakre. Vadbo začnemo s pozdravom soncu (surya namaskar), saj je to sistem položajev, ki prebuja sistem chaker. Nadaljujemo z delom na posameznih chakrah. 
Asane lahko delamo dinamično z zadrževanjem diha v položaju ali statično, kjer položaj držimo od 1 do 3 minute in dihamo normalno. Če ste časovno omejeni iz vsake skupine izberite eno ali dve asani. Po asanah počivajte v shavasani in vadite zavedano trebušno dihanje oziroma dihanje skozi manipuro chakro (3 minute). Sledi ujjayi dihanje (psihični dih od grla do popka in od popka do grla) v khechari mudri.
Pri tem vizualizirmo zadnjo psihično pot, ki poteka skozi središčni kanal v hrbtenici kot bleščečo belo svetlobo in chakre kot bleščeče svetlobne centre, ki se vrtijo. Dih potuje skozi vsako chakro od spodaj navzgor z vdihom in od zgoraj navzdol z izdihom. Vadbo končamo s prana mudro.Povezava na program za prebujanje čakermooladhar čakraswadhisthan čakra, manipur čakre, anahata čakravishudha čakra, ajna čakra 

- Zadnje objave -

ODPRT VPIS V ANTISTRES JOGO
Vabljeni v 16-tedenski program ANTISTRES JOGE, kjer boste ob moji podpori in podporo celotne skupine raziskovali sami sebe,svoje telo, prepoznavali in znali uporabiti svoj energijski potencial, se naučili s prijazno pozornostjo vzpostavljati in ohranjati stik s svojim telesom, s svojim notranjim mirom, intuicijo in se naučili obstajati tukaj in zdaj tudi sredi viharjev življenja.
S pomočjo jogijskih tehnik in povezovanjem psiholoških ter telesnih procesov se boste naučili prepoznavati prekinjene povezave med fizičnim in čustvenim telesom in se pomaknili onkraj notranjih konfliktov, v lahkotnost svoje prave narave.
Vadba poteka v manjši skupini, zato si svoje mesto rezervirajte čim prej  (mail: bjekos@gmail.com ali mobi: 031840663)

Antistres joga: Vrtec METULJ v Kosezah Podutiška 76,
                          začnemo v torek, 14.9.2021 od 19.30 do 21.00 ure.


V skupino se lahko priključite tudi med letom, če je prosto mesto.

 

- Družabno -