Individualna vadba

INDIVIDUALNA VADBA JOGE

Kdo?: Tako začetniki, kot tudi tisti, ki že prakticirate jogo, pa vam skupinske vadbe ne ustrezajo ali pa imate tako natrpan urnik, da težko uskladite svoje obveznosti s termini tečajev. Morda pa si preprosto želite bolj individualno in poglobljeno obravnavo, prilagojeno vašim potrebam in sposobnostim ali pa imate zdravstvene težave in je potrebno vašo vadbo zasnovati terapevtsko.

Kako in kaj?: Na začetku naredim osebno analizo posameznika (začetno jogijsko znanje, način življenja, prehranjevanja, zdravstveno stanje - morebitne omejitve, primeren čas za vadbo...). Na osnovi zbranih informacij, pripravim individualni program vadbe. Program lahko zajema asane - telesne položaje (od osnovnih položajev do zahtevnejših sestav HATHA VINYASA JOGE ali ASTHANGA VINYASA JOGE), pranayame - tehnik dihanja, muder - telesnih gest, bandh - telesnih zapor, yoga nidre, meditacij in drugih tehnik za čiščenje in prebujanje energetskega telesa in notranjega spečega potenciala. Za začetnike je priporočljivo, da začnejo postopno, od osnovnih stopenj splošnega harmoniziranja in umirjanja svoje narave, do subtilnejših praks. Čakre so povezane z endokrinim sistemom, ki je odgovoren za izločanje hormonov v našem telesu, od njih pa je odvisno zdravje našega telesa. Stanje čaker se vsakodnevno spreminja, zato je potrebna redna vadba, če želimo doseči napredek. Po vsaki individualni vadbi, dobite program, ki ga izvajate doma. Priporoča se pisanje dnevnika domače vadbe.

Zakaj?: S ciljem naučiti se in izpopolniti tehnike asan - telesnih položajev, pranayam - tehnik dihanja, muder, bandh ter zavedanje, čutenje in spoznavanje svojega telesa in delovanje uma, doseči ravnovesje med vitalno in mentalno energijo, harmoniziranje endokrinega sistema, zdravje v najširšem pomenu besede, izboljšati odnos s samim seboj.

Kolikokrat in kdaj?: Načeloma po dogovoru, vendar se za začetno uvajanje v jogo priporoča od 3 do 4 mesece (12 do 16 ur vadbe, če obiskujete vadbo 1x tedensko). Da preidete s fizičnega na bolj subtilno izvajanje domače prakse, pa je potrebno 36 do 48 ur.

Kje?: po dogovoru

- Zadnje objave -

MIOFASCIALNA-ČUJEČNOSTNA JOGA
Kdo? Tisti, ki želijo raziskovati sami sebe, svoje fascije, prepoznavati in znati uporabiti svoj energijski potencial, se naučiti s prijazno pozornostjo vzpostavljati in ohranjati stik s svojim telesom, s svojim notranjim mirom, intuicijo in se naučili obstajati tukaj in zdaj tudi sredi viharjev življenja. 

Kaj? S pomočjo jogijskih tehnik, zavestnega pregleda telesa, meditativnega raztezanja, sedenje, hoje ter povezovanjem psiholoških ter telesnih procesov se naučiti prepoznavati prekinjene povezave med fizičnim in čustvenim telesom in se pomaknili onkraj notranjih konfliktov, v lahkotnost svoje prave narave.  

Zakaj? S ciljem naučiti se zavestno, čuječe izvajanje telesnih položajev in zavestno izvajanje tehnik dihanja, čiščenja telesa in uma s pomočjo čistilnih tehnik, zavestno sproščanje telesa, uma in duha s pomočjo joga nidre in meditacije - za lažje upravljanje s svojim življenjem in energijami ter bolj srečno, zdravo, sproščeno in kvalitetno življenje. 

Trajanje: 4 mesece (možna vključitev tudi med letom)

Kje in kdaj? Zasebni vrtec Metulj, Podutiška 78.  ZAČNEMO: SREDA,  21.9.2022

- Družabno -