Banda

BANDHA - pomeni »držati«, »zadrgniti« ali »blokirati«.

Stari modreci govorijo o bandhi, kot o tistem, ki drži, skrči in zapira. Cilj bandhe je, da zapremo pretok prane na določenem področju in določeno področje obogatimo s prano. Pri bandhi blokiramo pretok energije in jo pripeljemo na ožje področje do sushumna nadija. Blokade imenujemo tudi granthiji ali vozle na sushumna nadiju. Granthij ali psihični vozel preprečuje prost pretok shakti vzdolž sushumna nadija in na ta način preprečuje dvig kundalinija.

Najprej se bomo učili jalandharo, moola in nato uddiyano bandho. Ko bomo dobro obvladali vse tri se bomo naučili še maha bandho.

Bandho delamo skupaj s pranayamo in mudro - se ne dela samostojno. 

Poznamo štiri bandhe:

JALANDHARA - grlena zapora
MOOLA - krčenje presredka
UDDIYANA BANDHA - krčenje trebuha
MAHA BANDHA - delamo vse tri bandhe skupaj.

- Zadnje objave -

ODPRT VPIS V ANTISTRES JOGO
Vabljeni v 16-tedenski program ANTISTRES JOGE, kjer boste ob moji podpori in podporo celotne skupine raziskovali sami sebe,svoje telo, prepoznavali in znali uporabiti svoj energijski potencial, se naučili s prijazno pozornostjo vzpostavljati in ohranjati stik s svojim telesom, s svojim notranjim mirom, intuicijo in se naučili obstajati tukaj in zdaj tudi sredi viharjev življenja.
S pomočjo jogijskih tehnik in povezovanjem psiholoških ter telesnih procesov se boste naučili prepoznavati prekinjene povezave med fizičnim in čustvenim telesom in se pomaknili onkraj notranjih konfliktov, v lahkotnost svoje prave narave.
Vadba poteka v manjši skupini, zato si svoje mesto rezervirajte čim prej  (mail: bjekos@gmail.com ali mobi: 031840663)

Antistres joga: Vrtec METULJ v Kosezah Podutiška 76,
                          začnemo v torek, 14.9.2021 od 19.30 do 21.00 ure.


V skupino se lahko priključite tudi med letom, če je prosto mesto.

 

- Družabno -