Dinamična joga

DINAMIČNA JOGA
 
Kdo? Tisti, ki želijo delati bolj poglobljeno na samem sebi.

Kaj? Program zajema položaje za prebujanje chaker, pranayame, mudre, bandhe, tehnike čiščenja telesa in uma (uravnovešanje dosh - produktov metabolizma - sluzi, vetra in žolča), prakticiranje poglobljenih tehnik sproščanja in meditacije. V Tratak JOGA studiu postopno učimo jogijske položaje z dodajanjem vinyas - povezave diha z gibom.
Ko zavzamemo
jogijski položaj, s pomočjo sinhronizacije diha z gibom mehko in udobno prehajamo iz položaja v položa. V posamezni asani ostanemo pet dihov in z vinyaso zadrsnemo v naslednjega ali pa ostanemo v položaju 1 do 3 minute in položaj končamo s sproščanjem in opazovanjem fizičnih, praničnih ter mentalnih sprememb v telesu.

Zakaj? S ciljem izpopolniti tehniko pranayam, muder, bandh in asan z zadrževanjem v asani in zadrževanjem diha, zavedanje, čutenje in spoznavanje svojega telesa in delovanje uma, doseči ravnovesje med vitalno in mentalno energijo, zdravje v najširšem pomenu besede, izboljšati odnos s samim seboj.

KJE IN KDAJ? 


 

- Zadnje objave -

MIOFASCIALNA-ČUJEČNOSTNA JOGA
Kdo? Tisti, ki želijo raziskovati sami sebe, svoje fascije, prepoznavati in znati uporabiti svoj energijski potencial, se naučiti s prijazno pozornostjo vzpostavljati in ohranjati stik s svojim telesom, s svojim notranjim mirom, intuicijo in se naučili obstajati tukaj in zdaj tudi sredi viharjev življenja. 

Kaj? S pomočjo jogijskih tehnik, zavestnega pregleda telesa, meditativnega raztezanja, sedenje, hoje ter povezovanjem psiholoških ter telesnih procesov se naučiti prepoznavati prekinjene povezave med fizičnim in čustvenim telesom in se pomaknili onkraj notranjih konfliktov, v lahkotnost svoje prave narave.  

Zakaj? S ciljem naučiti se zavestno, čuječe izvajanje telesnih položajev in zavestno izvajanje tehnik dihanja, čiščenja telesa in uma s pomočjo čistilnih tehnik, zavestno sproščanje telesa, uma in duha s pomočjo joga nidre in meditacije - za lažje upravljanje s svojim življenjem in energijami ter bolj srečno, zdravo, sproščeno in kvalitetno življenje. 

Trajanje: 4 mesece (možna vključitev tudi med letom)

Kje in kdaj? Zasebni vrtec Metulj, Podutiška 78.  ZAČNEMO: SREDA,  21.9.2022

- Družabno -