UČINKOVITO DIHANJE V ČASU KORONE

 
DIHANJE LEVA (SIMHA KRIYA):
KORISTI: V času pandemije korana virusa, je zelo pomembno imeti močan imunski in respiratorni sistem. Simha kriya je enostavna, vendar močna tehnika za krepitev imunskega sistema in širjenja kapacitete pljuč.
KDO JO LAHKO IZVAJA: To tehniko lahko delajo tudi otroci. Pomembno je, da dobro sledite navodilom in delate toliko ponovitev, kolikor je priporočeno.
ŠTEVILO PONOVITEV: Starejši od 70 let, otroci mlajši od 6 let in bolni, naj delajo manjše število ponovitev in sicer namesto 21 dihov, naj naredijo samo 12 dihov.
NAVODILA ZA IZVEDBO TEHNIKE 
PRIPRAVA: usedemo se v udoben položaj, najbolje na tla ali na stol, oči zapremo, roke položimo na kolena in jih iztegnemo, da dvignemo ramena in prsni koš, tako da se dvigne trebušna prepona.
IZVEDBA:
  • Močno odpremo usta, iztegnemo jezik, zapremo oči in brez premikanja trebuha,  močno vdihujemo in izdihujemo skozi usta 21x.
  • Nato jezik zavihamo na zgornje mehko nebo, kolikor visoko lahko in z odprtimi usti  močno dihamo še 21x. Pri tem moramo slišati zvok, kot da slišimo sopihanje leva  ali psa. Pri vsakem vdihu popolnoma vdihnete in pri vsakem izdihu popolnoma izdihnete, brez premikanja trebuha. Oči imamo ves čas zaprte.
  • Ko končate z dihanjem, naredite globok vdih in zadržite dih 30 sekund do 1 minute.
ZAKLJUČEK VAJE: Izdihnite skozi zaprta usta, sprostite ramena in roke, odprete oči.

 

- Zadnje objave -

ODPRT VPIS V ZAČETNI IN NADALJEVALJNI TEČAJ JOGE
Vabljeni v 16-tedenski začetni in nadaljevalni tečaj DINAMIČNE JOGE, kjer boste z mojo podporo in podporo celotne skupine raziskovali sami sebe, prepoznavali in znali uporabiti svoj energijski potencial, se naučili s prijazno pozornostjo vzpostavljati in ohranjati stik s svojim telesom, s svojim notranjim mirom, intuicijo in se naučili obstajati tukaj in zdaj tudi sredi viharjev življenja.
S pomočjo jogijskih tehnik in povezovanjem psiholoških ter telesnih procesov se boste naučili prepoznavati prekinjene povezave med fizičnim in čustvenim telesom in se pomaknili onkraj notranjih konfliktov, v lahkotnost svoje prave narave.
Vadba poteka v manjši skupini, zato si svoje mesto rezervirajte čim prej  (mail: bjekos@gmail.com ali mobi: 031840663)

Začetni tečaj: Vrtec METULJ v Kosezah Podutiška 76, začnemo v torek, 4.2.2020 ob 19.45 do 21.15


Nadaljevalni tečaj: BM studio, Dunajska 63 za Bežigradom, začnemo v sredo 22.1.2020 ob 20.00

V skupino se lahko priključite tudi med letom, če je prosto mesto.

 

- Družabno -